Track That skal styrke kvindelige producere i dansk musik
Antallet af kvindelige musikproducere i Danmark er for lavt. Derfor har de to kapaciteter fra musikbranchen skabt producerlærlinge-forløbet Track That, som blandt andet er muliggjort med midler fra Kultur-Plus støtteordningen.
Track That er bygget op som et lærlingeforløb på 8 måneder, hvor udvalgte producerlærlinge indgår i ugentlige sessions og feedback-timer med en tilknyttet producer-mester. Initiativet henvender sig til kvinder, transkønnede og nonbinære musikproducere, som drømmer om at leve af at producere musik.
Første sæson løb af stablen i sensommeren 2023. Her blev to udvalgte producertalenter, Fanny Wree og TMI Tammi, parret op med hver sin professionelt etablerede producer-mester. De to producerlærlinge fik i perioden stillet et lydstudie til rådighed i et professionelt studiemiljø.
Ideen til Track That opstod i Julia Bratlands daglige arbejde hos Sony Music. En af hendes arbejdsopgaver er nemlig at hjælpe artister med at finde det rette producer-match, men udfordringen er, at der næsten ingen kvinder, transkønnede og nonbinære producere er. Det skal Track That være med til at lave om på.
Anden sæson af Track That, som også er støttet med KulturPlus-Midler, løb af stablen i august 2024. Forløbet var i år udvidet med en plads i smilets by, Aarhus. Der blev således udbudt to pladser i København og én i Aarhus.